Forventer ytterligere konsolidering

Konsernsjef i Telia, Jan-Åke Kark tror at en vil se ytterligere konsolidering i det europeiske og nordiske mobilmarkedet. Men har tror at verken Tele Danmark eller Telenor vil forsøke å kjøpe de svenske mobilselskapene Europolitan og Comviq.

- Mange ser jo på Europa som alt sør for Hamburg. Tvert imot, så ligger de Nordiske landene øverst på alle data og mobilrankinger som gode IT-land, sier Kark, som sier at Telia vil egnasjere seg i Europa med egne tjenester, men ikke med egne mobilnett.

Kark tror ikke det at Telenor og Telia kjenner hverandre påvirker konkurransen i det nordiske markedet noe vesentlig.

- Vi kjenner hverandre og kan snakke med hverandre. Jeg møtte Tormod så sent som i går. Men jeg ringte ikke til han på forhånd for å spørre om det var et lurt trekk å kjøpe NetCom, sa Kark.

Han ser for seg en konsolidertng i mobilmarkedet generelt, men tror Telias to konkurrenter i Sverige er ferdigkonsolidert ved Vodafone som sterk eier av det ene selskapet og Stenbeck-sfæren som sterk eier i det andre selskapet, Comviq.

Men samtidig mente Kark at om Telenor og Tele Danmark skal gjøre noe i Sverige så vil det bety kjøp. - Men det å komme seg inn på et høypenetrert marked kan bli dyrt. Men samtidig har også vi i Sverige også en ikke benyttet GSM-1800 mobillisens.

Telias mobilsjef Kenneth Karlberg tror ikke det er avgjørende for Telias mobilstrategi om en får lisenser for neste generasjon mobiltelefoni i de nordiske landene eller ikke. Men det er viktig.

- Vi går for lisensene der vi har nett i dag. Vi regner med å få en i Sverige, og regner med å få en i Norge nå som vi har kjøpt NetCom og myndighetene godkjenner den handelen. Vi har en i Finland allerede, og da gjenstår Danmark hvor en har bestemt seg for å auksjonere bort lisensene.

- Jeg tror at om en først er operatør blir det veldig vanskelig å stå utenfor et sted. Derfor vil vi møte alle de krav som blir stilt ved utlysningene av de nye mobillisensene, sier Karlberg.

Til toppen