Forvirring om DVD-brennere fra NEC

Når NEC i løpet av noen måneder lanserer to ulike DVD-brennere med akkurat samme produktnavn, blir det lett forvirring.

Når NEC i løpet av noen måneder lanserer to ulike DVD-brennere med akkurat samme produktnavn, blir det lett forvirring.

NEC har siden oktober i fjor lansert to DVD-brennere. Den første, en brenner med støtte for både +R/RW og -R/RW og maksimalt 4X brennehastighet, fikk navnet ND-1100 i Europa, men ble hetende ND-1300 i blant annet USA.

I januar i år skiftet NEC navnet på ND-1100 til ND-1300 i Europa , blant annet for å gi produktet det samme navnet som i USA, men tydeligvis også for å gi plass til selskapets nyeste DVD-brenner, ND-1100. Forvirret?

Den nye ND-1100 er en ren DVD+R/RW-brenner, også den med maksimalt 4X brennehastighet - men i motsetning til ND-1300 støtter den altså ikke DVD-R/RW-formatet.

ND-1300 har ennå ikke kommet i salg gjennom vanlige forhandlere, men Per Kristian Jorsett, salgsansvarlig hos NEC i Norge, regner med at den så smått vil dukke opp hos noen leverandører i april. Store leveranser vil først komme i mai.

ND-1100 har ifølge Jorsett allerede vært tilgjengelig som bulkutgave gjennom forhandlere en måneds tid.

NEC lover at de aller fleste DVD-lesere vil kunne håndtere plater brent med de to brennerne.

Anbefalt utsalgspris for begge brennerne er omtrent 2450 kroner.

Jorsett forteller at det er svært få som produserer egne DVD-brennere i dag, men NEC er blant disse. Selskapet lever derfor komponenter til mange DVD-brennerprodukter som selges av andre leverandører.

Til toppen