BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forvirring om Gingerbread til Desire

HTC trekker tilbake løftene, for så å komme med dem på nytt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juni 2011 - 12:39

Gingerbread-utgaven av Android kom i desember i fjor med blant annet bedre ytelse og mer effektiv bruk av batteriet. I februar kunngjorde HTC at selskapet ville komme med en Gingerbread som en oppdatering til flere av produktene i selskapet Desire-familie, inkludert den aldrende, men fortsatt populære Desire.

HTC har allerede kommet med Android 2.3 Gingerbread-oppdateringen til de nyeste modellene, med løfte om at Desire skulle få sin oppdatering innen utgangen av andre kvartal. Det vil si innen 15 dager. Dette har blitt bekreftet flere ganger senere.

I går kom kontrabeskjeden. På HTCs britiske Facebook-side skriver selskapet at det likevel ikke vil komme noen Gingerbread-oppdatering til Desire. Årsaken som oppgis er at mobilen ikke har nok minne til å kjøre Gingerbread, uten at det går utover Sense-opplevelsen.

Dette har ført til mange kommentarer fra skuffede brukere, både i Facebook og i andre fora.

Den russiske redaktøren og analytikeren Eldar Murtazin hevder i dag i en Twitter-melding at HTCs avgjørelse om likevel ikke å tilby Gingerbread til blant annet Desire, kun skyldes et ønske om å selge flere enheter. Han mener det ikke er tekniske årsaker til at det at oppdateringen likevel blir levert.

Det betyr at brukere av Desire som ønsker en nyere versjon av Android enn 2.2 Froyo, vil måtte ta i bruk en uoffisiell «custom»-utgave. Men dette vil ofte føre til at garantien på mobilen ugyldiggjøres.

Det finnes flere å velge mellom. Murtazin anbefaler MUIU.

Oppdatert: HTC sliter med å bestemme seg. I den siste meldingen på den britiske Facebook-siden står det nå at HTC likevel vil tilby Gingerbread til Desire. Noen nærmere forklaring er ikke oppgitt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.