Forvirring rundt gratis-løfter fra Microsoft

Billigversjonen av Office, Microsoft Works, skulle bli gratis, lovet lekkasjene.

Forvirring rundt gratis-løfter fra Microsoft

Microsoft Works, en enkel versjon av den fulle Office-pakken, følger med når du kjøper mange PCer. Tiden har gått noe fra pakken, for Works 8 ble lansert i 2004.

Nå kommer det en endelig en ny, oppdatert versjon, men det var ikke de nye funksjonene som skulle være den store nyhetene. Diverse lekkasjer, blant annet fra to ledere i Microsoft har lovet noe mye større.

Microsoft skulle lansere en gratis-versjon av Works som i stedet viste annonser. En lekkasje hevder at gratis-versjonen skulle være en vanlig installert pakke. En annen Microsoft-leder lovet i følge Businessweek i fjor høst et angrep på Googles mye omtalte nettbaserte gratis-programmer, Google Docs & Spreadsheets (tidligere Writley).

Men nå sirkulerer de første piratkopiene av Microsoft Works 9 på nettet og pakkene er bare en tradisjonell oppdatering av den gamle Works fra 2004, skriver amerikanske Computerworld. Microsoft har hverken gjort noe med annonser eller laget noen lenker til noen nettbaserte tjenester.

Works 9.0 lanseres senere i dag i USA, og kommer da i norsk versjon senere i høst. Works 9 har fått en ny samleside for å lage og åpne ulike typer dokumenter og kan åpne og lagre filer til og fra Office 2007. I USA vil pakken koste 40 dollar - noe som vil tilsie en pris på 300 kroner inkludert moms i Norge.

Den tradisjonelle oppdateringen av Works betyr i bestefall at en gratis-versjon er et godt stykke unna, siden Microsoft nå velger å lansere en vanlig oppdatering.