MOBIL

Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Sommerens idrettsarrangementer gir Telenor 40 prosent høyere totaltrafikk enn i fjor sommer. TV-strømming er 700 prosent høyere enn normalen.

Nettrafikken nådde sin topp under kampen mellom England og Serbia 16. juni.
Nettrafikken nådde sin topp under kampen mellom England og Serbia 16. juni. Foto: Scott Heppell, NTB
8. juli 2024 - 08:49

– Ja, det er riktig å si at nettet koker nå, men i positiv forstand, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen om trafikktallene i Telenors nett de siste ukene. Med ekstraomganger og straffespark har det tatt helt av under fotball-EM. I tillegg trekker årets Tour de France også opp trafikken, skriver selskapet i en pressemelding.

Totaltrafikken i nettet er 40 prosent høyere enn de største toppene i fjor sommer. De siste dagene har det vært trafikk som er 20 prosent høyere enn rekordtrafikken i påska og omkring langhelgene i mai, forteller dekningsdirektøren.

Det er liten tvil om at det er fotballkampene som drar opp trafikken. Strømming av NRK og TV 2 har vært opp mot 700 prosent over trafikktoppene på en vanlig dag. Trafikktoppen så langt kom i kvartfinalen mellom England og Sveits lørdag, som ble avgjort på straffespark.

– Så langt ser det ut som både strømmetjenester og mobilnettet er godt dimensjonert for å ta unna rekordtrafikken. Alt burde derfor ligge til rette for gode kundeopplevelser for alle som er på farten i sommer med Telenor-dekning, sier Amundsen.

Nvidia-sjef Jensen Huang ved selskapets kontorer i Santa Clara i California.
Les også

Slo forventningene: Nvidia omsatte for 26 milliarder dollar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.