JUSS OG SAMFUNN

Fotball på MMS - nå også i Norge

NRK vil søndag tilby brukerne av mobiltelefoner med MMS-støtte muligheten til å se repriser av høydepunkter fra cupfinalen på telefonen rett etter at de inntreffer. Repriser av målene er en selvfølge.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. okt. 2002 - 13:06
digi.norepriser av høydepunkter fra fotballkampene

NRK

Bjarne Andre Myklebust

Grethe Gynnild Johnsen, sjef for NRK-sporten, mener dette er et bevis på NRKs ønske om å være til stede på framtidig plattformer.


- Det er viktig med flermediale journalistiske miljøer for å nå et bredest mulig lag av de sportsinteresserte, sier hun.

Fra og med lørdag kan fotballinteresserte melde seg på tjenesten. Oppskriften kommer på sportssidene på tekst-TV og nrk.no/mobil. Der finnes også informasjon om hvordan man laster ned andre typer TV-klipp.

NRK regner seg selv for å være helt i europatoppen når det gjelder produksjon av TV-bilder til mobiltelefon, og slike tjenester har fortsatt til gode å bli testet i store volum. Overføring av TV-bildene fra cupfinalen blir derfor for et prøveprosjekt å regne, og deltakelse er gratis.

Som operatør er Telenor Mobil ifølge pressemeldingen en viktig partner i prosjektet.

Selv om det etter hvert er en del MMS-telefoner på det norske markedet er det langt på nær alle som er innstilt for å kunne motta MMS. Riktige innstillinger kan enkelt hentes til telefonen ved å sende en SMS med teksten MMS NOKIA eller MMS ERICSSON til 1999.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.