JUSS OG SAMFUNN

Fotball på MMS - nå også i Norge

NRK vil søndag tilby brukerne av mobiltelefoner med MMS-støtte muligheten til å se repriser av høydepunkter fra cupfinalen på telefonen rett etter at de inntreffer. Repriser av målene er en selvfølge.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. okt. 2002 - 13:06

digi.no skrev denne uken om at italienske fotballtilhengere nå kan få se repriser av høydepunkter fra fotballkampene repriser av høydepunkter fra fotballkampene på MMS selv mens de er på arenaen.

Nå har NRK kastet seg over den samme ballen og vil tilby alle med mobiltelefon med MMS-støtte muligheten til å se høydepunktene fra cupfinalen mellom Odd Grenland og Vålerenga fortløpende under kampen.

- Dette er en super tjeneste for de som ikke har mulighet til å følge kampen på TV. Selv tilskuerne på Ullevaal vil i visse tilfeller ønske å se reprisen av en scoring. For ikke å snakke om radiolytterne, sier Bjarne Andre Myklebust, teknologisjef i NRKs utviklingsavdeling, i en pressemelding.

Grethe Gynnild Johnsen, sjef for NRK-sporten, mener dette er et bevis på NRKs ønske om å være til stede på framtidig plattformer.


- Det er viktig med flermediale journalistiske miljøer for å nå et bredest mulig lag av de sportsinteresserte, sier hun.

Fra og med lørdag kan fotballinteresserte melde seg på tjenesten. Oppskriften kommer på sportssidene på tekst-TV og nrk.no/mobil. Der finnes også informasjon om hvordan man laster ned andre typer TV-klipp.

NRK regner seg selv for å være helt i europatoppen når det gjelder produksjon av TV-bilder til mobiltelefon, og slike tjenester har fortsatt til gode å bli testet i store volum. Overføring av TV-bildene fra cupfinalen blir derfor for et prøveprosjekt å regne, og deltakelse er gratis.

Som operatør er Telenor Mobil ifølge pressemeldingen en viktig partner i prosjektet.

Selv om det etter hvert er en del MMS-telefoner på det norske markedet er det langt på nær alle som er innstilt for å kunne motta MMS. Riktige innstillinger kan enkelt hentes til telefonen ved å sende en SMS med teksten MMS NOKIA eller MMS ERICSSON til 1999.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.