Fotball247.com sliter, investorene har satt nådefrist

Den høyt profilerte fotballtjenesten Fotball247.com bekrefter at de sliter finansielt og nå jobber med videre finansieringen. Investorene forlanger break-even innen oktober.

Fotballtjenesten Fotball247.com har vært høyt oppe på profilering av blant andre 'Mini' Jakobsen. Nå kan det imidlertid se ut som dotcom-virkeligheten har truffet Internettselskapet med full tyngde.

- Ja, det stemmer at vi sliter finansielt, sier administrerende direktør i Sports-mail as, Roy Nordanger, til digitoday.no, men vi er ikke i noe umiddelbar kritisk situasjon. Sports-mail as er selskapet bak tjenesten.

Nordanger har nå foretatt kraftige nedskjæringer på budsjettet og skal ha fått frist til oktober fra selskapets investorer til å bringe virksomheten i break-even. Uten et realistisk budsjett og muligheter for relativt raskt å komme i pluss skal investorene ikke være villige til å støtte virksomheten videre etter dette.

- Vi har lagt all ekspansjon på is. Nå driver vi videre i Norge og Sverige og opprettholder virksomheten i England, fortsetter Nordanger.

Selskapet baserte driften i 2000 på reklameinntekter. For inneværende år har Nordanger stor tro på at satsingen på reisevirksomheten Sportstravel247 og SMS-tjenester skal bringe mer penger inn i kassen. I tillegg skal selskapet ha andre lanseringer på trappene.

- Vi hadde en smal inntektsbase i fjor. Sportstravel247 er kommet i gang nå på nyåret og dette, sammen med andre nye tjenester, gir inntektssiden en bredere basis, sier Nordanger.

En viktig del av tjenesten er også faste innlegg fra en rekke profilerte fotballpersonligheter og spillere.

- Påstander i VG om at det er trøbbel med utbetaling til dem som har underskrevet kontrakter med oss er direkte feil. Vi overholder alle inngåtte forpliktelser, men disse påstandene er konkurransesvekkende og jeg kan ikke skjønne hvorfor VG skriver dette, avslutter Nordanger til digitoday.no.

Les mer om: