Fotogen skriver

Epson lanserte nylig sin Stylus Photo fargeskriver. Ifølge Epson er dette den første blekkskriveren som er spesielt laget for utskrifter av fotografier.

Epson lanserte nylig sin Stylus Photo fargeskriver. Ifølge Epson er dette den første blekkskriveren som er spesielt laget for utskrifter av fotografier.

Skriveren er beregnet for profesjonelle fotografer og grafikkartister, men er også egnet for fotografi- og computerentusiaster. Skriverens maksimum oppløsning på utskriften er 720 dpi (punkter per tomme), i motsetning til Epsons andre blekkskrivere som kan levere utskrifter med oppløsning opptil 1440 dpi. Det er derfor en kombinasjon av andre teknikker som sørger for fotokvaliteten.

-Det er ikke bare avhengig av dpi. Det gjelder å finne den rette kombinasjonen, sier Epsons markedssjef på Filippinene, Luisa B. Ramirez til Newsbytes.

Viktige egenskaper ved skriveren inkluderer Super Micro Dot som gir mindre punkter, et seksfargers QuickDry blekk som legger til lys cyan og lys magenta for å få et bredere utvalg av fargetoner.

I tillegg justerer Epsons PhotoEnhance-programvare automatisk fotokvaliteten, slik at kvaliteten på utskriften faktisk kan bli bedre enn originalen. Som de andre printerne i Epsons neste generasjon, benytter Epson Stylus Photo seg også av Micro Piezo og AcuPhoto teknologier.

Det nye produktet kan skrive ut fargebilder med en hastighet på fire sider per minutt. Det følger med 4 CD-ROMer som blant annet inneholder Live Pix programvare for både Macintosh og Windows.

Ifølge Arne Inge Sørensen, produktansvarlig for Epson hos Rask Engros AS, er skriveren ventet til Norge iløpet av to uker. Forventet pris er rundt 5.000 kroner + mva.

Til toppen