Opptakene til filmskapere og profesjonelle fotografer blir ofte beslaglagt. Nå ber de om beskyttelse i form av kryptering av opptakene.
Opptakene til filmskapere og profesjonelle fotografer blir ofte beslaglagt. Nå ber de om beskyttelse i form av kryptering av opptakene. (Bilde: Martyna Borkowski/Rubenstein/Flickr (CC BY 2.0))

Kamerakryptering

Fotografer ber om kameraer som støtter kryptering

150 filmskapere og fotojournalister har undertegnet et åpent brev til Canon, Nikon, Fuji og Olympus med en bønn om at selskapene bygger inn støtte for kryptering i deres respektive kameraprodukter. Ifølge fotografene er det ingen kommersielt tilgjengelige kameraer som har støtte for kryptering, samtidig som at dette anses som nødvendig for både egen sikkerhet og for å kunne beskytte kilder og materiale mot autoritære regimer. 

Les også: Kina krever tilgang til krypterte brukerdata

Vanlig mange andre steder

Samtidig påpekes det at kryptering har gjort sitt inntog i en rekke andre teknologiprodukter, inkludert smartmobiler, kommunikasjonstjenester og pc-operativsystemer. 

– Likevel er bildemateriale som lagres de vanligste, profesjonelle kameraene i dag fortsatt svært sårbart, heter det i en kunngjøring som er tilgjengelig her.

Fotografene håper at kameraleverandørene nå svarer offentlig på henvendelsen med en forpliktelse om å bygge kryptering inn i produktene for å beskytte deres mest sårbare kunder, som stadig opplever at materialet deres blir beslaglagt av myndighetene i land hvor fotografene motarbeides.  

Nøyaktig hvordan krypteringen best bør implementeres og fungere, vil kreve forsknings- og utviklingsarbeid som fotografene gjerne bidrar til. 

Les også: Ny statuskode på weben kan varsle om sensur

Kommentarer (23)

Kommentarer (23)
Til toppen