Fotoskriver i A3-format med spesialblekk

Fotoskriver i A3-format med spesialblekk

Epson er ute med en ny fotoskriver i A3-format, og mener den også egner seg til prøvetrykk.

I løpet av februar vil en ny fotoskriver i A3-format være tilgjengelig i Norge. Epson Stylus Photo 1400 vil få en anbefalt utsalgspris på 3995 kroner inklusiv merverdiavgift. Den har seks atskilte blekkpatroner med spesialblekket Epson Claria Photographic Ink, og skal også egne seg til prøvetrykk.

Blekket skal være spesielt motstandsdyktig mot falming.

Skrivehodet kan levere kantløse utskrifter fra 10 x 15 centimeter til full A3-format. En forbedret teknologi gir både mer fleksibel størrelse på blekkdråpene, og mer presis plassering av dråpene på arket («Advanced Variable-sized Droplet Technology»).

Driveren til Stylus Photo 1400 har støtte for Adobe RGB, med støtte for en omfattende fargeskala. I tillegg kan man velge utskriftsmodus som «Epson Vivid» for presentasjoner av grafer, og «Epson Standard» for pålitelig reproduksjon av SRGB-bilder. Det er videre avansert fargestyring med ICC-profiler for Epson-media.

Programvaren Epson PhotoEnhance følger med skriveren. Den identifiserer automatisk og tilpasser bildet i henhold til type, for eksempel portretter, landskap og horisonter. Den skal videre analysere og forbedre hudtoner, fargene eller lyskomponeringen.

Det kan skrives ut direkte fra PictBridge digitalkamera. Skriveren kan leveres med direkte tilknytning til nettverk, også trådløst.

Til toppen