FORBRUKERTEKNOLOGI

Fotoskriver med innebygd skanner

Alt-i-ett-skrivere for hjemmebruk finnes det mange av. Epsons nyeste er derimot laget med utskrift av foto i tankene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2003 - 13:51

Epson Stylus Photo RX500 er ifølge selskapet det første hjemmefotosenteret i Europa. Enheten består av en skanner, en kopimaskin og en fotoskriver i ett og samme produkt.

Produktet leveres med hele seks ulike blekkpatroner og støtter oppløsninger på opptil 5760 X 1440 ppt. Blekket som benyttes skal være spesielt beregnet på fotopapir og er vannfast og motstandsdyktig mot ozon og lys. Skrivehodene skal ha fått nesten dobbelt så mange dyser, noe som både skal gi lav dråpestørrelse og raskere utskrifter.

Se også DinSide.nos test om blekkvalitet.

Skannerfunksjonen støtter skanning av både positiv og negativ film, i tillegg til blant annet fotografier. Oppløsningen er på 2400 ppt, noe som skal være tilstrekkelig til å digitalisere analoge fotografier. Sammen med maskinen følger det en programvare for restaurering av fotografier.

Kopifunksjonen er ikke avhengig av tilkobling til PC, men kan sette i gang ved hjelp av kontrollknappene på multifunksjonsenheten. Oppløsningen er på inntil 1440 ppt.

Enheten har også en innebygd minnekortleser som støtter kort av typen CompactFlash I & II, xD-Picture Card, SmartMedia, SD Memory Card, MultiMedia Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, Memory Stick Memory Gate eller IBM MicroDrive. Innskanninger kan lagres direkte på minnekortet.

Stylus Photo RX500 er utstyrt med USB2.0-grensesnitt og kan kobles til både PC og Mac. Den ventes i salg fra og med begynnelsen av denne uken og har en anbefalt utsalgspris i Norge på kr 3.195,- inkl. mva.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.