Four Seasons Venture ser nye muligheter

Også Four Seasons legger kapital i nye IT-prosjekter, sier senior partner Gunnar Rydning jr.

Også Four Seasons legger kapital i nye IT-prosjekter, sier senior partner Gunnar Rydning jr.

digi.no har tidligere skrevet om at venturefondet Northzone har trappet opp investeringene i IT-selskaper den siste tiden.

- Mange piler peker nå oppover, noe som har fått oss til å øke farten igjen. Vi har allerede investert i to selskaper og skal sluttføre investeringer i ytterligere to eller tre IKT-selskaper før året er omme, sa Tellef Thorleifsson i Northzone til digi.no tidligere i uken.

    Les også:

Nå bekrefter Four Seasons Venture at også de har startet opptrappingen i nye IT-investeringer.

- Vi løper vel ikke, men ser flere interessante muligheter, sier Gunnar Rydning Jr. i Four Seasons Venture til digi.no.

Rydning forteller til digi.no at selskapet har investert i fem nye selskaper i sitt fond nummer tre i år. Tre av disse investeringene er gjort siden sommeren, og den siste ble gjennomført for bare 14 dager siden. Four Seasons tredje fond har gått inn i Opera, Portwise og et siste norsk selskap som Rydning ikke vil røpe ennå.

Four Seasons-forvalteren sier videre at han merker god tilgang på interessante prosjekter fra alle de skandinaviske landene. Det viktige for Rydning er imidlertid at prisen på investeringene og vekstforventningen stemmer over ens.

Den siste tidens løft i det generelle markedet har fått opp optimismen igjen.

- Det er viktig at veksten holder, sier Rydning til digi.no

Four Seasons tredje fond, som er ventureselskapets IT-fond, har hentet inn 530 millioner kroner. Fondet har til nå investert rundt halvparten. Dermed har Rydning & Co. fortsatt rundt 250 millioner kroner igjen på investeringer i nye, lovende IT-prosjekter.

Til toppen