AVTALER & KONTRAKTER

Fra anklager om plagiat til samarbeid

Reisesøktjenesten Kayak skal levere innhold til Microsofts Bing.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mars 2011 - 12:31

Reisesøktjenesten Kayak har inngått et teknologisk samarbeid med Microsofts Bing-tjeneste. Innen noen uker skal Kayak levere søkeresultater om flyruter til brukere i USA som benytter Bing til å planlegge og bestille reiser.

Det mest oppsiktsvekkende ved avtalen er at det er mindre enn to år siden Bing Travel ble anklaget for å være en ren kopi av Kayaks tjeneste. Ikke bare utseendemessig, men også funksjonalitetsmessig var likhetene så store at det vekket oppsikt.

Kayak skal den gang ha tatt kontakt med Microsoft om dette temaet, men hva som ble utfallet av saken, er uklart.

Mye tyder på at Kayak og Microsoft har knyttet nye forbindelser gjennom organisasjonen FairSearch.org, som ble dannet i fjor for å kjempe mot Googles oppkjøp av ITA Software.

ITA Software leverer flightinformasjon til en rekke reisesøktjenester, inkludert Kayak, og medlemmene av FairSearch.org frykter at oppkjøpet vil gi Google, som verdens ledende søkeaktør, fordeler som vil redusere de mulighetene som andre aktører har til å konkurrere i reisesøkmarkedet.

Google kjøp av ITA Software, som har en verdi på 700 millioner dollar, er ennå ikke fullført. Det forestående kjøpet granskes fortsatt av USAs justisdepartement.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.