Fra Athlon/Linux til Sparc/Solaris i samme rack

Suns plattform for bladservere lar kunden blande Athlon, Sparc, Solaris og Linux i samme rack.

Suns plattform for bladservere lar kunden blande Athlon, Sparc, Solaris og Linux i samme rack.

På sin store konferanse SunNetwork i Berlin, presenterer Sun en rekke nye serverprodukter i den nedre prisklassen. Blant annet er den AMD Athlon-baserte bladserveren som ble kunngjort i februar i år, i salg. Denne bladserveren inngår i et konsept som lar kunden blande ulike prosessorer og operativsystemer i samme rack, også dedikerte servere for spesifikke oppgaver som SSL-kryptering og belastningsfordeling. I forbindelse med konferansen er også Java Desktop System og Java Enterprise System, klient- og serverpakkene som skal revolusjonere programvaremarkedet, tilgjengelige for salg. Andre nylig annonserte produkter, som den Opteron-baserte serveren, er ennå ikke markedsklare.

    Les også:

Den Athlon-baserte bladserveren Sun Fire B100x leveres med én Mobile Athlon XP 1800+ og en eller to GB DDR-minne. Den kan kjøres under Solaris 9 x86, eller Linux fra SuSE eller Red Hat. Startprisen i USA er 1800 dollar.

Athlon-serveren inngår i Suns bladserverplattform Sun Fire B1600 der flere av selskapets bladservere kan huses i samme rack. Plattformen omfatter videre UltraSparc-baserte bladservere, og tillater blanding av operativsystemer, det vil si Linux og Solaris. To dedikerte bladservere, Sun Fire B10p SSL Proxy og Sun Fire V10n Content Load Balancing, er også med på denne plattformen, som ifølge Sun er markedets første flerarkitektur plattform for bladservere.

Sun argumenterer iherdig for at selskapets rimelige servere er langt billigere enn tilsvarende produkter med Intel-prosessor og Windows, og at bedre sikkerhet og pålitelighet er noe kunden får med på kjøpet.

Til toppen