BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fra beksvart til solskinn for Agresso

Sverre Kjenne har klart å snu Agresso-skuta - omsetningen er opp og kostnadene ned. Nå tjener plutselig Agresso hyggelig med penger.

26. okt. 2000 - 10:32

Agresso Group ASA var lenge i store problemer, mye takket være at kundene stoppet å kjøpe store IT-systemer foran årtusenskifte. Etterpå har det tatt tid før salget har kommet i gang, men nå ser plutselig alt lyst ut for Agresso.

Agresso skal fusjoneres med nederlandske Unit 4, men selskapet har enda ikke sikret seg aksept fra Agresso-eierne. Spørsmålet er hvordan den langt lysere situasjonen vil påvirke dette. Enkelte vil nå kanskje nøle med å selge Agresso med et bytteforhold fastsatt tidligere i høst. Blant annet sitter ledelsen på et stort antall opsjoner:Gigantopsjon til Agresso-sjef og Nytt opsjonsdryss i Agresso

På spørsmål fra digitoday.no utelukker ikke Kjenne at det kan komme endringer i tilbudet fra Unit 4. Selskapet har sikret seg 32,4 prosent av aksjene og Alfred Berg sier de mener tilbudet fra Unit 4 fremdeles er godt tatt dagens hyggelige tall i betraktning.

- Jeg kjenner ikke til hvor mange aksjonærer som har sagt ja takk til Unit 4, men for å sikre seg kontroll kan de forhøye sitt tilbud eller forlenge akseptperioden, sier Sverre K. Kjenne til digitoday.no.

Selskapet omsatte i tredje kvartal for 115 millioner kroner og satt igjen med 18,7 millioner kroner før skatt - en hyggelig utvikling fra katastrofekvartalet i fjor høst. Da omsatte selskapet for 95 millioner kroner og tapte hele 86 millioner kroner. En av mange faktorer er lavere driftskostnader redusert fra 118 til 92 millioner kroner.

Salget av det nye produktet Agresso Business World, økte med 58 % økning fra tredje kvartal 1999. I løpet av siste kvartal fikk selskapet 50 nye kunder med produktet. Det er særlig England som trekker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.