Fra Chrome 5 til 9 i løpet av året

Google pumper ut nye nettlesere i villmannstempo.

Fra Chrome 5 til 9 i løpet av året

Google pumper ut nye nettlesere i villmannstempo.

Google er lidenskapelig opptatt av fart. Raskere indeksering, responstider, ytelse i nettleseren, programmeringsspråk, nettverk og web, DNS-tjeneste og superbredbånd er noen av prosjektene som har preget selskapets prosjekter bare det siste året. Selv HTTP-protokollen får ikke være i fred for ønsket om høyere hastigheter.

Nå skal de få opp dampen også på utgivelsene av Chrome.

En helt ny stabil utgave av Googles egen nettleser skal utgis hver sjette uke. Det er om lag dobbelt så hurtig som tidligere.

Det avslører selskapet i et blogginnlegg torsdag. I løpet av de kommende månedene skal utgivelsestakten økes dramatisk.

Målet med aksellerasjonen oppgis å være tredelt.

1) Ved å korte ned på tiden det tar å utgi versjoner av nettleseren skal brukerne oftere kunne glede seg over nye funksjoner straks de blir tilgjengelige. Dersom en funksjon ikke er klar innen fristen, må den vente til en senere versjon.

2) Utgivelsene skal på denne måten bli mer forutsigbare.

3) Presset på utviklerne om å «måtte» levere en ny versjon skal minke. Under den gamle modellen ble utgivelsene forsinket for å rekke å få på plass funksjoner de hadde lovet.

Hastighetsøkningen innebærer at Chrome versjon 6.0, 7.0, 8.0 og 9.0 kommer på løpende bånd den nærmeste tiden.

Google oppgir at seks ukers-regelen gjelder under ideelle forhold, men overholdes dette kan vi se Google Chrome 9.0 eller kanskje 10.0 allerede rundt årsskiftet.

Har ikke Google fått med seg at de like gjerne kunne utgitt nye versjoner under desimalregimet? Normalt betyr hele talløkninger store forbedringer i programvare.

Kanskje skyldes taktskiftet at Google ønsker å «ta igjen» versjonsnummereringen til konkurrerende nettlesere, som Opera 10.6 og Microsofts kommende IE9?

    Les også:

Til toppen