FORBRUKERTEKNOLOGI

Fra DOS til Windows 7

Fullt mulig å oppgradere seg gjennom 24 års Windows-historie.

11. mars 2011 - 15:23

Hvis du begynner med DOS, er det mulig å installere Windows 1.0 og oppgradere gjennom samtlige utgaver av operativsystemets versjoner til og med Windows 7?

Det ønsket skotske Andrew Tait å finne ut, blant annet for å se om innstillingene og programmene han la inn først fremdeles ville fungere.

Han bruker en virtuell maskin under VMware for å demonstrere prosessen, som er behørig dokumentert i en film lagt ut på Youtube og nedfelt nederst i denne saken.

Eksperimentet tok tre dager, hvorav 12 timer gikk med i faktisk installasjonstid. Resten av tiden gikk med til å forsøke å spore opp kopier av de ulike Windows-versjonene, forklarer han i et blogginnlegg.

Windows ble påbegynt et par år tidligere, men utgitt første gang i november 1985. Tjuefire år senere kom den foreløpig siste versjonen med Windows 7.

Forbløffende nok viser Taits eksperiment at programmer han installerer, fordums storspill som Doom og Monkey Island bør vekke sterke minner for de med noen år på baken, samt fargevalg og brukerinstillinger, fungerer nesten hele veien.

Det er tydelig at dette vekker både begeistring og nostalgi blant mange, filmsnutten nærmer seg to millioner visninger en ukes tid etter lansering.

PS. Ekte Microsoft-nostagikere vil også ha glede av gjennomgangen av alle versjonene av nettleseren Internet Explorer, som nettstedet Neowin har laget.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.