KARRIERE

Fra mobil til majones

Øyvind Vederhus slutter i Netcom.

Øyvind Vederhus slutter i TeliaSonera/Netcom.
Øyvind Vederhus slutter i TeliaSonera/Netcom. Bilde: Marius Jørgenrud
8. nov. 2013 - 08:45

Han har vært Netcoms og TeliaSonera Norges talerør og ansikt utad siden 2006. På nyåret slutter kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus (34).

Da forlater han telebransjen og begynner i ny jobb som kommunikasjonssjef for Mills. Vederhus går fra mobil til majones. Fra dekning, gigahertz og basestasjoner til leverpostei og kaviar på tube.

– Det er vanskelig å bli lei telebransjen, der ting beveger seg stadig raskere og det du leverer har så stor betydning for folk, sier Vederhus til digi.no.

Han forklarer jobbyttet med at han får en spennende mulighet til å være med å utvikle Mills videre, og at det skal bli morsomt med et bransjehopp for å søke nye erfaringer.

Mobilbransjen har endret seg enormt de siste syv årene, ikke minst den rivende utviklingen innen databruk. Vederhus sier han kommer til å savne å være en del av det.

Det han kommer til å savne minst er de kritiske situasjonene som oppstår i samfunnet rundt utfall av mobilkommunikasjon, som da mobilnettet ble slått ut av ekstremværet «Dagmar» for et par år siden.

– Så er det teknologi i næringsmiddel-industrien også. Hvem vet, kanskje vi snakkes igjen, sier Øyvind Vederhus.

34-åringen forlater Netcom, Chess og TeliaSonera Norge, der han har hatt totalansvaret for intern og ekstern kommunikasjon senest innen 1. februar.

Nylig sluttet også kollega og pressekontakt Anders Bigseth i samme selskap, for å bli informasjonssjef i Get, mens kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad er på vei ut i ny mammapermisjon.

Dermed er det plutselig ganske tomt i informasjonsavdelingen. TeliaSonera Norge er nå i gang med å rekruttere både erstatning og vikarer. Samfunnskontakt Randi Punsvik vil da være den som representerer kontinuiteten i kommunikasjonsarbeidet.

Kjenner du noen som har byttet jobb i IT og telebransjen? Send oss tips.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.