BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fra telefon til telefon - via Internett

Internett-telefoni har til nå dreid seg om oppringinger fra PC til PC, eller fra PC til telefon. Nå er IDT Corporation i USA i ferd med å lansere en revolusjonerende videreutvikling. Første november kommer betaversjonen av Net2Phone Direct, som gjør brukerne i stand til å ringe fra vanlige telefoner, via Internett, til en annen telefon.

Rent teknisk, vil Net2Phone Direct fungere slik: du ringer med telefonen din til et nummer hos din lokale nettleverandør. Her blir du automatisk koblet til en innkommende switch-tjener som er koblet til Internett. For å videreformidle oppringningen din, må du så avlevere brukernummeret ditt og nummeret du ønsker å nå. Oppringingen vil da gå ut på Internett, og kobles mot en utgående switch-tjeneren i det området du forsøker å ringe til. Oppringningen går nå ut på det lokale telenettet i dette området, og - sim-sala-bim - du har spart dyre tellerskritt.

Net2Phone Direct er myntet på aksessleverandører og andre med en kommersiell interesse av å ha en Internett-server brukere betaler å få tilgang til. Brukerne av systemet vil selvfølgelig ikke trenge noe tillegsutstyr, bortsett fra en helt vanlig telefon. Betaversjonen lanseres første november, og fullversjonen innen første januar 1997. Produktet skal lanseres over hele verden.

IDT Corporation er et amerikansk teleselskap som spesialiserer seg på teletjenester over Internett. Selskapet har for tiden massiv respons på sitt produkt Net2Phone, som gjør det mulig å ringe fra PC til telefon.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.