Fra vondt til verre for Apple

Etter flere år med jubelsalg av gjennomsiktige maskiner, sliter nå Apple igjen og det vil ta tid før ting bedrer seg.

Etter flere år med jubelsalg av gjennomsiktige maskiner, sliter nå Apple igjen og det vil ta tid før ting bedrer seg.

Apple la i går frem svake tall for deres fjerde kvartal. Selskapet hadde en omsetningsvekst på 40 prosent til 17,6 milliarder kroner, men analytikere hadde forventet 19 milliarder kroner. Resultat før skatt var på 1,6 milliarder kroner, litt opp fra i fjor.

Dermed stemte Apples resultatvarsel i september, noe som fikk aksjen til å falle mer enn 50 prosent. Les om fallet: Apples verdi raste 80 milliarder kronerFallet fortsatte i går etter at børsen stengte, fra 20,13 til 17,3 dollar.
- Apple har hatt to skuffende, men profitable kvartaler, innrømmet Apple-sjef Steve Jobs under resultatfremleggelsen i går, skriver amerikanske medier.

Og verre skal det bli - neste kvartal vil gi en lavere omsetning og bare ett lite overskudd, må Apple innrømme. For lagrene hos deres distributører er fulle av gamle maskiner som må selges med store rabatter. Men Jobs lover at selskapet skal være tilbake på skinnene i løpet av første kalenderkvartal til neste år.

Salget av alle Apples maskiner, fra de enklere iMac-modellene til Power Mac G4 Cube har stagnert. Det største lyspunktet er at Apple er snart er klar med en den lenge forventede store oppgraderingen av sitt operativsystem, Mac OS X.

Til toppen