RESULTATERFINANS

Fra vondt til verre i Fast

Fasts ryddejobb er smertefull og selskapet forventer et gigant-underskudd.

Søkemotorselskapet Fast er en av Norges få store internasjonale IT-stjerner. De har vokst kraftig og kapret mange internasjonale prestisjekontrakter.

I andre kvartal i år gikk imidlertid programvareselskapet på en kraftig smell. Selskapet hadde signalisert at de ventet en omsetning på mellom 53,5 og 57 milllioner dollar, med et overskudd på mellom 5 og 7 millioner. Slik gikk det ikke. Det ble en omsetning på 34,1 millioner dollar, og driftsunderskuddet ble på hele 37,8 millioner dollar.

Nå har Fast tatt grep for å rette det opp. De har sagt opp mange ansatte, og de har delt toppsjefens jobb i to.

I en midt-kvartalspresentasjon forteller Fast at de forventer et driftsunderskudd på mellom 67 og 71 millioner dollar i inneværende kvartal, som en følge av restruktureringskostnader og investeringer. Konvertert til kroner betyr det et underskudd i størrelsesorden 412 millioner.

Selskapet sier selv at de nå forventer at kostnadene i forbindelse med omstillingen er tatt, og at fremtidige kvartal ikke vil bli påvirket.

Omsetningsmessig forventer Fast å ende på mellom 34 og 38 millioner dollar. Inkludert oppkjøp forventer Fast å ha 785 ansatte ved utgangen av året.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.