Fra Windows Update til Microsoft Update

Microsoft har utgitt et nytt, samlet oppdateringsverktøy for selskapet programvare. Les her hvordan du tar det i bruk.

Fra Windows Update til Microsoft Update

Microsoft har utgitt et nytt, samlet oppdateringsverktøy for selskapet programvare. Les her hvordan du tar det i bruk.

Microsoft har i mange år tilbudt oppdateringstjenesten Windows Update til selskapets operativsystemer, i tillegg til en separat tjeneste for Office-pakken.

Nylig publiserte selskapet en felles løsning, Microsoft Update, som gjør at man kan oppdatere både operativsystemet og programvare som Office, Exchange Server og SQL Server i én og samme operasjon. Det er også mulig å sette i gang automatisk oppdatering av alle produktene. Dette er noe Microsoft har snakket om i mer enn et år, men først nylig har offentliggjort.

Men hvordan brukerne skulle ta det i bruk, har ikke vært like godt annonsert.

Nettstedet Bink.nu har publisert en artikkel om hvordan man kan skifte over fra Windows Update til Microsoft Update. En kort gjengivelse av oppskriften følger nedenfor. Vår egen opplevelse var litt problematisk, vi måtte forsøke på nytt et par ganger før hele utskiftelsesprosessen ble fullført. Du bør kanskje gjøre dette på en maskin det ikke er så farlig med, første gangen du prøver, for feiler dette helt, kan det være vanskelig å komme tilbake til Windows Update igjen.

Oppskriften nedenfor gjelder for engelskspråklige utgaver av Windows 2000 og XP, samt Windows Server 2003. For utgaver med for eksempel norsk språkdrakt, vil enkelte detaljer være annerledes.

Trinnene for å gå fra Windows Update til Microsoft Update er som følger:

  1. Gå inn på denne websiden hos Microsoft: http://update.microsoft.com/microsoftupdate
  2. Klikk 'Start Now'
  3. Klikk 'Continue' på siden for lisensavtalen
  4. Klikk 'Install'

Etter at den oppdaterte oppdateringsprogramvaren er blitt lastet ned og installert, er Microsoft Update klar til bruk. Den sjekker hvilken programvare som er installert og kan automatisk installere oppdateringer etter hvert som Microsoft publiserer dem.

En snarvei til Microsoft Update er blitt lagt til i Startmenyen.

Ønsker du likevel ikke å benytte Microsoft Update, kan du gå tilbake til Windows Update ved å krysse av for "Disable Microsoft Update software and let me use Windows Update only" under innstillingene (Change Settings) på websiden for Microsoft Update.

Til toppen