JUSS OG SAMFUNN

Framfab kjøper reklame

Det svenske konsulentselskapet Framfab med Jonas Birgersson (bildet) i spissen kjøper det svenske reklameselskapet Stenström & Co. Det kom frem etter at selskapet sendte ut en pressemelding ved en misforståelse.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. sep. 2000 - 15:18

På grunn av en feil ble pressemeldingen om at Framtidsfabriken skulle ta over det svenske reklameselskapet Stenström & Co sendt ut en dag tidligere enn planlagt. Dermed slapp nyheten om at Framab nå slår seg opp på reklame.

Dette er det siste oppkjøpet Framfab gjør i rekamlemarkedet. Selskapet har fra før M.O.R og Halbye, Kaag & Partners i porteføljen fra tidligere kjøp. Det skriver Vision.

- Vi tror at reklamesektoren står ovenfor dramatiske forandringer de nærmeste årene på grunn av utbyggingen av bredbånd og trådløs kommunikasjon. Mange nye tjenester og muligheter kommer til å bli tilbydt konsumentene og dette må både forklares og kommuniseres, sier toppsjef i Framfab, Jonas Birgersson. Han legger til at Framfab står godt rustet til å ta denne utfordringen ved sine siste oppkjøp av reklameselskaper.

Stenström & Co ble grunnlagt i 1989 og regnes som en av Sveriges beste og mest kreative byrå.

- Forbrukerens makt kommer til å øke med ny teknologi. Framfab styrker Stenströms internettkompetanse og hjelper oss i første omgang å skape det nettverket i norden vi behøver, sier Greger Stenström, som er en av eierne av Stenström & Co.

Det blir ikke oppgitt hvor mye Framfab har betalt for Stenström & Co, men Vision skriver at kjøpesummen mest sannsynlig ligger på 100-120 millioner kroner, etter alt å dømme er mesteparten i Framab aksjer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.