Framfab må trolig kutte i Norge

Trolig må Framfab i Norge redusere arbeidsstokken samtidig som hele konsernet inkludert datterselskapet Bredbåndsbolaget nå setter tæring etter næring.

Administrerende direktør i Framfab Per Olav Andersen vil ikke kommentere eventuelle kutt i Norge overfor iMarkedet.

- Det har jeg ingen kommentar til utover det som er alment kjent, at det er i gang en restruktureringsprosess i Framfab, sier Andersen til iMarkedet.

Svenske Framfab skal redusere bemanningen med 400 i Sverige og utenfor Sverige, men det er ikke opplyst hvor kuttene skjer. I Framfabs norske virksomhet jobber det 75 ansatte.

Krisen er ikke overraskende. Allerede har det tett tilknyttede datterselskapet Bredbandsbolaget, som blant annet eier Bredbåndsfabrikken i Norge bestemt seg for å redusere betydelige deler av bemanningen. Til sammen 140 av 350 må gå, men ingen i Norge.

Framfab er kanskje det selskapet som fremfor alle karakteriserer det nye internettmarkedets vekst og fall. Fallet ble etter hvert så stort at aksjonærene på ett år mistet 98 prosent av verdien på aksjene som omsettes på børsen i Stockholm. Det hele endte med at det høyt profilerte og regimekritiske konsernsjefen, Jonas Birgersson sluttet i november i fjor.

Til toppen