Framfab mister Guide-sjefer

Framfabs oppkjøp av konsulentselskapet Guide var en av de største IT-oppkjøpene i Sverige. Nå forlater gamle Guide-sjefer selskapet i hopetall.

Framfabs oppkjøp av konsulentselskapet Guide var en av de største IT-oppkjøpene i Sverige. Nå forlater gamle Guide-sjefer selskapet i hopetall.

Det svenske konsulentselskapet Framtidsfabriken (Framfab) kjøp av konsulentselskapet Guide Konsult for omtrent 1,5 milliarder svenske kroner, var et av de største IT oppkjøpene på børsen i Stockholm. Jonas Birgersson, toppsjef i Framfab, trengte tyngre kompetanse innefor teknologi, og Guide passet således som hånd i hanske for fremtidsfabrikken.
Les:
Framfab kjøper seg inn i Norge

Men etter at Guide har blitt implementert i Framfabs organisasjon har flere direktører, og sentrale personer, i gamle Guide ryddet kontoret og forlatt selskapet.


Etter hva den svenske avisen Dagens Industri skriver, ble det et realt kultursjokk for Guide å bli innlemmet i Framfab. - Det ble et skikkelig kultursjokk, sier Boris Ottosson, tidligere direktør for Guides tidligere datterselskap IT Managment, til avisen. Han sluttet nylig i Framfab.

- Det kjennes frustrerende når en ny organisasjon ikke tar vare på den erfaring og kompetanse som har kommet til, sier han til Dagens Industri.

I alt har det sluttet 14 sjefer fra Guide fra Framfab etter oppkjøpet.

Jonas Birgersson tar avgangene med ro. Han mener det ikke er urovekkende at 14 sjefer forsvinner i et selskap med 15 prosent arbeidsomsetning. Til den svenske nettavisen sier Birgersson at Guide var et selskap med problemer:

- Hadde selskapet vært 100 prosent optimalt skulle de hatt et helt annet styrkeforhold på markedet, sier Birgersson. - Det viktigste er hvem som er sjefer i nye Framfab, ikke i gamle Guide, sier han.

Markedet har ikke den samme troen på Birgerssons kjølighet. Tirsdag sendte investorene ved Stockholmsbørsen selskapet ned hele 9,2 prosent.

Til toppen