RESULTATERFINANS

Framfab nesten konkurs

Framfab la i dag frem sjokktall, og det en gang så høytflyvende svenske Internett-konsulentenselskapet er nå nesten konkurs.

4. mai 2001 - 12:47

Framfab AB var en av flere svenske Internett-konsulentselskaper som var med på å løfte Norden opp i den store Internett-bølgen. På topp var selskapet, ledet av Jonas Birgersson verd titalls milliarder.


Men Internett-bølgen fikk full slagside, og tok med seg konsulentselskapene i sitt stup. Mange sliter tungt og har kuttet i staben, men for Framfab begynner nå varsel-lyset å blinke. Selskapet la i dag frem katastrofale tall for første kvartal som sendte aksjekursen ned i et nytt svalestup.

Situasjonen ser håpløs ut. Selv etter massive kutt, tapte selskapet mer enn det omsatte for i første kvartal (264 millioner svenske kroner i omsetning ga et driftstap på 276 millioner kroner). Så kommer avsetninger til omstruktureringer og avskrivning av goodwill som til sammen gir et tap på hele 1,9 milliarder svenske kroner. Dette har tømt kassen i selskapet.

"Likviditetssituasjonen i selskapet er anstrengt. Det foreslåtte styrets oppfattelse av situasjonen er at selskapet trenger ytterligere kapital i løpet av andre kvartal i år for å sikre selskapets fremtid. Selskapet fører diskusjoner med et antall strategiske investorer", skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Men en emisjon må skje til spotpris. Dagens nyheter har sendt aksjekursen ned til 2,70, ett fall på 24 prosent. På sin topp i mars i fjor stod Framfab-aksjen i 320 kroner. Nå er verdien på Framfab nede i 418 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.