Framfab Norge kjøpes av ansatte

Det svenske eventyret Framfab er i ferd med å ta slutt. Nå tar de ansatte i Norge over Framfabs gjenværende virksomhet, og kjøper dermed opp selskapet.

Det svenske eventyret Framfab er i ferd med å ta slutt. Nå tar de ansatte i Norge over Framfabs gjenværende virksomhet, og kjøper dermed opp selskapet.

Framfab kjøpte for omtrent ett år siden Halden-selskapet MakeIT. Det lille selskapet skulle bli Jonas Birgerssons springbrett i det norske markedet. Men siden den gang har nesten alt gått galt for Framfab.

Da kvartalsresultatet for årets første kvartal ble offentliggjort viste det seg at selskapet hadde tapt nærmere 2 milliarder svenske kroner. Aksjekursen har rast. For å spare penger blir flere kontorer i Framfab-konsernet solgt ut.

Norge er ett av de kontorene som berøres. Forrige måned ble det klart at EDB ASA tok over Oslo, Stavanger og Bergenskontoret til Framfab, mens hovedkontoret i Halden skulle være i Framfabs eie.


Nå har de ansatte ved Framfab i Norge oppnådd enighet med Framfab-ledelsen om at de skal kjøpe ut den gjenværende norske delen av selskapet.


- De ansatte kommer til å kjøpe ut selskapet, sier informasjonssjef Erling Brøndmo til digitoday.no.

Kontrakten er ikke signert ennå, og Brøndmo sier at de ikke vil kommentere kjøpesummen før avtalen er formelt i havn.

Framfab kjøpte opp hele MakeIT i fjor, og dette er det mest aktuelle navnet til det nye selskapet.

- Vi er godt kjent i markedet, også under dette navnet, sier Brøndmo. Han vil ikke kommentere noe særlig rundt de siste dagers hendelser i Framfab, men sier at de er glade for å ha hatt selskapet som eiere.

- Vi har brukt tiden til å bygge opp en god organisasjon, og etablert oss i det norske markedet. Vi har vist at vi har levert kvalitetsprodukter, sier Brøndmo.

Til toppen