Framfab og Ikea med risikoselskap

Framfab gründer Jonas Birgersson og Ikea gründer Ingvar Kamprad etablerer Framfab Venture. Dette selskapet skal investere i europeiske teknologi- tele- og medieselskaper som er i fasen mellom oppstart og børs.

Det svenske Internett- selskapet Framfab har funnet en utradisjonell partner til venture-virksomheten Framfab Venture. Ikeas mektige grunnlegger, Ingvar Kamprad har funnet menlig funnet sin eventyrvenn i Jonas Birgersson og Framfab, skriver Dagens Industri.

Nå skal de starte ventureselskap.

Det er selskaper som kan bli viktige for Framfab i fremtiden som risikoselskapet hovedsakelig skal gå inn i.

Framfab Venture vil hovedsakelig kjøpe mellom 15 og 20 prosent i de prosjektene og virksomhetene de går inn i, og allrede i år regner selskapet med å være inne i mellom 10 og 20 selskaper. Det melder den svenske avisen Dagens Industri som blir sitert av den svenske nyhetstjenesten Vision Media.

Ventureselskapet får en startkapital på 400 millioner svenske kroner. Framfrab går inn med 75 millioner og vil ta 75 prosent av selskapet mens Ikanobanken, Ikeas bank- og finansvirksomhet, setter inn 25 millioner kroner, og tar de resterende eierandelene i ventureselskapet.

De 300 resterende millioner kronene vil komme fra investorer som Ikanobanken velger ut. Ikea og Ikanobanken er store eiere i Framfab.

Til toppen