«Framskritt» i CEO-jakten

Offisiell redegjørelse fra Microsoft.

«Framskritt» i CEO-jakten
Steve Ballmer og John Thompson, fotografert under en samling i regi av Business Software Alliance i 2009. Bilde: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press

Styremedlem John Thompson i Microsoft oppdaterte i går kveld – tre timer etter vår artikkel Kluss i Microsofts lederjakt – selskapets offisielle blogg med en redegjørelse om jakten på ny toppsjef.

Thompson leder komiteen som skal sikre Microsoft en arvtaker etter Steve Ballmer, som har lovet å trekke seg innen utgangen av august 2014. Han er kjent og respektert innen amerikansk IT-bransje. Thompson hadde 28 år bak seg i IBM da han i 1999 ble toppsjef i Symantec, en stilling han hadde i ti år. Han har hatt viktige verv på nasjonalt nivå, blant annet som medlem av National Infrastructure Advisory Committee fra 2002 og av Financial Crisis Inquiry Commission fra 2009.

Thompson skriver at de startet med en liste på 100 mulige kandidater, snakket med flere titalls og så konsentrerte seg om en gruppe på rundt 20 individer.

Nå er den aktuelle gruppen ytterligere redusert. Thompson skriver at det er gjort «dypere utredning og undersøkelser», og at hele styret er engasjert.

– Vi har god framgang, og jeg venter at arbeidet vil være fullført tidlig i 2014, heter det.

Thompson peker på at Microsoft bare har hatt to toppsjefer siden selskapet ble stiftet for 38 år siden.

Les mer om: