BEDRIFTSTEKNOLOGI

Framskynder nye Xeon-prosessorer

Intel har greid å utvikle den neste generasjonen av Xeon-prosessorer raskere enn først antatt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. aug. 2005 - 08:08

Intel hadde opprinnelig planlagt å lansere tokjernede Xeon MP-prosessorer for systemer med fire eller flere prosessorer først i 2006, men raske framskritt i utviklingsarbeidet har nå gjort det mulig for selskapet kunngjøre at prosessorene vil komme på markedet allerede i år. Prosessorene har kodenavnet Paxville og støtter også Intel hyper-threadingteknologi, som gjør at systemet oppfatter det som om prosessoren har dobbelt så mange kjerner som den faktisk har. Dette betyr at prosessorene kan kjøre fire instruksjonstråder på en gang. Prosessorene skal kunne brukes sammen med brikkesettet Intel E8500, som ble introdusert tidligere i år.

Intel lover en ytelsesøkning på mer enn 60 prosent sammenlignet med tidligere generasjoner av Xeon-prosessorene.

    Les også:

Intel vil også komme med Paxville DP i år. Dette er tidlige utgaver av tokjernede Xeon-prosessorer beregnet for toveissystemer. Disse skal gi en ytelsesøkning på inntil 50 prosent sammenlignet med tidligere generasjoner og vil benytte brikkesettet Intel E7520.

Paxville DP vil raskt bli etterfulgt av prosessorene med kodenavnene Bensley og Glidewell, som er beregnet for henholdsvis servere og arbeidsstasjoner. Disse skal komme i første kvartal av 2006.

Alle de nye prosessorene støtter 64-bits instruksjoner og adressering, i tillegg til sikkerhetsfunksjonalitet som Execute Disable Bit og en strømstyringsfunksjon som kalles Demand Based Switching.

Intel oppgir at det har 17 forskjellige flerkjernede prosjekter under utvikling. Selskapet forventer at mer enn 85 prosent av serverne basert på selskapets prosessorer i 2006 vil ha prosessorer med flere kjerner. Itanium-prosessorer med to kjerner skal komme senere i år.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.