AVTALER & KONTRAKTER

Framtiden til Firefox er sikret

Mozilla-sjef Gary Kovacs har inngått ny avtale med Google.

Mozilla-sjef Gary Kovacs har igjen grunn til å smile.
Mozilla-sjef Gary Kovacs har igjen grunn til å smile. Bilde: Mozilla
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. des. 2011 - 08:32

Den ideelle stiftelsen Mozilla og brukerne av stiftelsens produkter, noe som blant annet omfatter nettleseren Firefox, kan nå puste lettet ut. Mozilla har fått på plass en ny avtale med Google, noe som trolig vil sikre økonomien til stiftelsen i flere år framover.

Nylig ble det kjent at de to aktørene, som på flere områder er konkurrenter, ikke hadde kommet til enighet da den forrige avtalen, som har stått for omtrent 85 prosent av inntektene til Mozilla, forfalt i november. I 2010 skal Google ha betalt Mozilla omkring 100 millioner dollar for å være standard søketjeneste i Firefox.

Det har blitt spekulert i om den stadig voksende markedsandelen til Chrome, og den synkende markedsandelen til Firefox, har gjort det mindre interessant for Google å inngå ny avtale med Mozilla. Det er da heller ikke sikkert at betingelsene i den nye avtalen er like gode for Mozilla som de tidligere har vært.

På den annen side så taper Google for tiden markedsandeler til Microsofts søketjeneste, Bing, i alle fall i USA. Mozilla har allerede inngått en avtale med Microsoft om å tilby en versjon av Firefox hvor Bing er standard søketjeneste. En utvidelse av avtalen med Microsoft til å omfatte alle Firefox-utgaver, vil kunne føre til at langt flere Firefox-brukere søker med Bing i stedet for med Google Search.

Trolig oppnår Google også velvilje hos mange ved at selskapet støtter denne non-profit-virksomheten.

Mozilla-sjef Gary Kovacs har igjen grunn til å smile. <i>Bilde: Mozilla</i>
Mozilla-sjef Gary Kovacs har igjen grunn til å smile. Bilde: Mozilla

Ifølge kunngjøringen fra Mozilla er innholdet i avtalen konfidensielt, bortsett fra at avtalen har en varighet på minst tre år, og at den skal bidra til økt omsetning for begge parter.

– Under denne flerårige avtalen, vil Google Search fortsette å være standard søkeleverandør for flere hundre millioner Firefox-brukere over hele verden, sier Gary Kovacs, administrerende direktør i Mozilla.

– Mozilla har gjennom årene vært en verdifull partner for Google, og vi ser fram til å fortsette dette gode partnerskapet i årene som kommer, sier Alan Eustace, senior visepresident for søk hos Google, i kunngjøringen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.