KORTNYTT

France Telecom kjøper spansk mobilselskap

France Telecom kjøper spanske Amena og blir Europas nest største mobiloperatør.

Statskontrollerte France Telecom har avtalt å kjøpe en 80 prosent andel i den spanske mobiloperatøren Amena. Andelen koster 3,4 milliarder euro i kontanter, og 3,0 milliarder euro i aksjer, til sammen 6,4 milliarder euro eller over 50 milliarder kroner.

Amena er den tredje største mobiloperatøren i Spania, etter Telefonica og Vodafone. Markedsandelen er rundt 24 prosent. Spania har forholdsvis lav mobilpenetrasjon, og representerer følgelig en stor mulighet for vekst. Dette er viktig for France Telecom, siden det gamle statsteleverket må møte nedgang i sitt tidligere kjernemarked, fasttelefoni i moderlandet. Det siste året har Amena fått 36 prosent flere abonnenter.

Man antar at Amena vil formidle nye tjenestepakker, på samme måte som den internasjonale mobiloperatøren Orange, France Telecoms datter, og også konkurrere på pris.

Kjøpet er en av de aller største telekomhandlene i Europa de siste årene.

Ifølge Wall Street Journal er det en utbredt oppfatning blant teleanalytikere at man står overfor en kommende konsolideringsbølge innen europeisk telekom.

Orange har i dag 57 millioner abonnenter og Amena i under kant av 10 millioner. Sammen blir det Europas nest største mobiloperatør, etter Vodafone med 89 millioner, men foran T-Mobile til Deutsche Telekom med 60 millioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.