France Telecom kjøper tysk mobilselskap

Det franske teleselskapet France Telecom kjøper 60 prosent av det tyske mobilselskapet E-Plus Mobilfunk for nærmere 62 milliarder kroner.

Det franske teleselskapet France Telecom kjøper 60 prosent av det tyske mobilselskapet E-Plus Mobilfunk for nærmere 62 milliarder kroner.

Oppkjøpet kommer som en direkte følge av at det franske teleselskapets tidligere europeiske partner, Deutsche Telecom, ikke informerte France Telecom om fusjonsplanene med Telecom Italia i vår. Dette førte til splid blant de tidligere så gode vennene på den europeiske telearenaen.

Det franske og tyske teleselskapet etablerte blant annet i 1996 et internasjonalt joint venture, Global One, sammen med amerikanske Sprint.

Det betyr også at selskapene nå investerer i telesektoren i hverandres hjemmemarked, noe selskapene så langt har holdt seg unna.

Det er de to tyske selskapene Veba og RWE som selger sin aksjepost i mobilselskapet, som er ett av fire i Tyskland, ettersom Veba nå skal fusjonere med et annet stort tysk industrikonsern; Viag.

E-Plus Mobilfunk ble etablert i 1994, har vel tre millioner mobilkunder og er den tredje største mobiloperatøren på det tyske markedet med en markedsandel på 16 prosent - etter Deutsche Telekom og Mannesmann, men foran det delvis Telenor-eide Viag Interkom.

Den andre store eieren i selskapet er amerikanske BellSouth med vel 23 prosents andel.

Resten av aksjene kjøpte France Telecom i vår da Vodafone-AirTouch solgte sin aksjepost i selskapet etter sin fusjon i vår. Da betalte Telecom 1,8 milliarder dollar for 17 prosent av selskapet.

Til toppen