BEDRIFTSTEKNOLOGI

France Telecom kjøper tysk mobilselskap

Det franske teleselskapet France Telecom kjøper 60 prosent av det tyske mobilselskapet E-Plus Mobilfunk for nærmere 62 milliarder kroner.

Frode Eriksen
19. okt. 1999 - 06:47

Oppkjøpet kommer som en direkte følge av at det franske teleselskapets tidligere europeiske partner, Deutsche Telecom, ikke informerte France Telecom om fusjonsplanene med Telecom Italia i vår. Dette førte til splid blant de tidligere så gode vennene på den europeiske telearenaen.

Det franske og tyske teleselskapet etablerte blant annet i 1996 et internasjonalt joint venture, Global One, sammen med amerikanske Sprint.

Det betyr også at selskapene nå investerer i telesektoren i hverandres hjemmemarked, noe selskapene så langt har holdt seg unna.

Det er de to tyske selskapene Veba og RWE som selger sin aksjepost i mobilselskapet, som er ett av fire i Tyskland, ettersom Veba nå skal fusjonere med et annet stort tysk industrikonsern; Viag.

E-Plus Mobilfunk ble etablert i 1994, har vel tre millioner mobilkunder og er den tredje største mobiloperatøren på det tyske markedet med en markedsandel på 16 prosent - etter Deutsche Telekom og Mannesmann, men foran det delvis Telenor-eide Viag Interkom.

Den andre store eieren i selskapet er amerikanske BellSouth med vel 23 prosents andel.

Resten av aksjene kjøpte France Telecom i vår da Vodafone-AirTouch solgte sin aksjepost i selskapet etter sin fusjon i vår. Da betalte Telecom 1,8 milliarder dollar for 17 prosent av selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.