BEDRIFTSTEKNOLOGI

France Telecom leverte bedre enn ventet

Det franske teleselskapet France Telecom leverte et resultat på 3,7 milliarder euro i fjor, opp 32 prosent, mens omsetningen økte 24 prosent til 33,7 milliarder euro. Etter store oppkjøp i fjor er det nå konsolidering som gjelder for teleselskapet.

Frode Eriksen
22. mars 2001 - 15:01

For selv om resultatene til det franske teleselskapet viser gode takter, rammes også franskmennene av de generelt dårlige tidene for teleaksjer.

Telecom-aksjen falt 30 prosent i fjor og har falt ytterligere 30 prosent i år. En ikke ubetydelig del av resultatet utgjør salg av aksjer. Likevel er resultatet bedre enn ventet.

Også France Telecom sliter med høy gjeld, på over 60 milliarder euro. Resultatene vil derfor trolig forverres i år, blant annet ettersom børsnoteringen av mobilselskapet Orange sist måned feilet og bare skaffet selskapet vel 9 milliarder euro, langt mindre enn planlagt.

Konsernsjef og styreleder Michel Bon sier driftsresultatet vil gjøre det mulig for selskapet å redusere gjeld.

Ytterligere nedsalg av aksjer planlegges, der en eierandel på ti prosent i Sprint er den største.

Bon sier at investeringsveksten i 2000 på 14 milliarder euro i fjor, hvorav halvparten på UMTS-lisenser, vil avta noe i 2001 til vel 8 milliarder euro de neste tre årene.

Det konsoliderte resultatet for Orange endte på minus 1,32 milliarder euro av en omsetning på 12,1 milliarder euro. Omsetningen i fjor var på 7,6 milliarder euro, men siden da har Oranges struktur blitt totalt endret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.