France Telecom ønsker å kjøpe Telenor

Både TeliaSonera og Telenor skal være på det franske selskapets ønskeliste.

France Telecom ønsker å kjøpe Telenor

Både TeliaSonera og Telenor skal være på det franske selskapets ønskeliste.

Paris (NTB-AP-AFP): Det franske telekomselskapet France Telecom vurderer å kjøpe norske Telenor og svenske TeliaSonera. Men selskapet har det ikke travelt, sier dets finanssjef Gervais Pellissier til avisen Financial Times.

Det er ikke snakk om forhandlinger med det første, fastslo Pellissier overfor den britiske finansavisen torsdag. Dagen før skrev Paris-avisen Le Figaro at den franske regjeringen som stor aksjeeier støtter France Telecoms planer om å kjøpe TeliaSonera.

– Hvis dere spør om vi vurderer oppkjøp av en rekke selskaper, blant dem TeliaSonera, vil jeg svare ja. Men hvis dere spør om vi er klare til å trekke konklusjoner av disse vurderingene, er svaret nei, sa Gervais Pellissier til Financial Times.

Ifølge avisen vil en fusjon mellom France Telecom og TeliaSonera føre til dannelsen av det tredje største telekomselskapet i Europa. Kursen på aksjer i TeliaSonera steg og aksjene i France Telecom svekket seg da de første ryktene om en fusjon dukket opp onsdag.

En børshandler i Paris sier til nyhetsbyrået AFP at oppkjøpsplanene skremmer markedet. France Telecom sliter fortsatt med stor gjeld, og det er vanskelig å se hva selskapet har å tjene på oppkjøp av Telenor og TeliaSonera, sa denne personen.

Til toppen