France Telecom tapte to millioner pr ansatt

France Telecoms satsing på mobiltelefoni i Danmark koster penger, eller nærmere to millioner kroner per ansatt i 1998.

France Telecoms satsing på mobiltelefoni i Danmark koster penger, eller nærmere to millioner kroner per ansatt i 1998.

I 1998 endte tapene i Mobilix på 725 millioner danske kroner, eller to mllioner kroner for hver av de vel 350 medarbeiderne i selskapet.

Administrerende direktør i Mobilix, Monique Moullé-Zetterström, sier til danske Computerworld at selskapets franske eiere så langt dekker tapene, selv om inntektene i 1998 bare kom opp i 97 millioner kroner.

Mobilix har bygd opp et landsdekkende mobilnett som dekker 80 prosent av befolkningen, inkludert den delen av infrastrukturen som den danske Banestyrelsen eier og leier ut til Mobilix. Banestyrelsen er også en av Mobilix eiere med 14 prosent.

Mobilix kom på banen i det danske mobilmarkedet i fjor vår sammen med Telia Danmark og har jobbet intenst med å få økt kundetilstrømningen i det danske mobilmarkedet, som har vært mer eller mindre stabilt det siste året. I tillegg finnes Tele Danmark og Sonofon på mobilmarkedet foruten Debitel, som ikke har egen infrastruktur.

Moullé-Zetterström sier til avisen at selskapet er på høyde med budsjetter og forretningsplaner. Planen er sorte tall i regnskapet i 2001 og payback starter i 2007, etter samlede investeringer i Danmark på nærmere fem milliarder danske kroner.

Til toppen