Frank Møllerop til Questback

Gir seg i SAS Institute etter ti år.

Frank Møllerop til Questback
Bilde: SAS Institute

Questback har ansatt Frank Møllerop som ny administrerende direktør. Han overtar 1. februar 2013 etter gründer Ivar Kroghrud, som da trer inn i ny rolle som strategisk rådgiver og styremedlem.

- Jeg tror det er sunt for Questback å slippe nye krefter til i den fasen selskapet er inne i nå, sier Kroghrud i en pressemelding.

Det norske IT-selskapet leverer tjenester rundt tilbakemeldinger på nett og spørreundersøkelser, en nisje omtalt som «enterprise feedback management».

Ansettelsen markerer Møllerops tilbakekomst til norsk IT-bransje, etter å ha ledet SAS Institutes globale forretningsenhet for olje- og gass siden 2008, en divisjon han selv bygget opp.

Frank Møllerop er en erfaren IT-leder. Her fra tildeling av Rosing-prisen som årets IT-leder i 2007.
Frank Møllerop er en erfaren IT-leder. Her fra tildeling av Rosing-prisen som årets IT-leder i 2007. Bilde: Den norske Dataforening

- Jeg har fulgt med på Questback fra sidelinjen i mange år, som et av Norges aller mest spennende IT-selskaper. Når denne muligheten kom, følte jeg det matchet meget godt med det som har vært min viktigste driver lenge, nemlig å skape bærekraftig topplinjevekst i software-selskaper, sier den påtroppende Questback-toppsjefen.

Frank Møllerop er tidligere administrerende direktør i SAS Institute Norge, der han begynte i 2002. Før det ledet han blant annet Infrostream. Møllerop ble i 2007 tildelt Rosing-statuetten og hedret som årets IT-leder av Den norske Dataforening.

Questback ble grunnlagt i 2000 og har hovedsete i Oslo, samt avdelinger i 19 land. Tidligere i år etablerte de virksomhet i USA. Selskapet oppgir å ha 4.000 kunder på tvers av alle sektorer og bransjer, deriblant Volvo, Ernst & Young, Coca-Cola og Microsoft.

    Les også:

Les mer om: