Frankenberg fikk sparken

Novells toppsjef, Robert Frankenberg, har fått sparken. Han erstattes av John A. Young, styremedlem og tidligere toppsjef i Hewlett-Packard.

Novells toppsjef, Robert Frankenberg, har fått sparken. Han erstattes av John A. Young, styremedlem og tidligere toppsjef i Hewlett-Packard.

Robert J. Frankenberg ble fjernet fra jobben som CEO, styreformann og president i Novell Inc., 28 måneder etter at han overtok etter Ray Noorda som toppsjef for nettverksselskapet. Han erstattes delvis av John A. Young, medlem av Novells styre siden 1995. John Young var CEO i Hewlett-Packard i 15 år før han pensjonerte seg i 1992.

John Young antydet manglende aggressivitet, manglende satsning på Intranet, og svak markedsføringsinnsats som de viktigste punktene hvor Novell trenger forbedringer.

Novell utnevnte Joseph A. Marengi, tidligere visepresident for salg, til president i selskapet. Novell har samtidig begynt letingen etter en erstatter for Frankenberg som CEO.

Novell har hatt et stadig voksende synlighetsproblem de siste årene. Selskapet har fremdeles 63% av sitt marked, men møter stadig sterkere konkurranse fra Microsofts NT. I en undersøkelse gjort av Forrester Research nylig, fortalte 900 av 1.000 brukere at de bruker Novell Netware, men bare 20% har ennå oppgradert til versjon 4. Bare 48% vil bruke Netware om tre år.

Som Microsoft, var Novell altfor sen til å komme seg på Internett og Intranett-toget. Da Bill Gates oppdaget at han var i ferd med å komme for sent til toget, satte han imidlertid verden på hodet i en markedsførings- og PR-blitz som har kostet milliarder.

John Young er håpefull. Han mener det er nødvendig at Novell endrer seg i takt med brukerne, og skifter fokus fra et lokalnettselskap til et internett-fokusert selskap.

Til toppen