Frankrike forbereder seg på hackerangrep før valget

Arkivfoto. Den franske innenriksministeren Bruno Le Roux (i midten) og forsvarsminister Jean-Yves Le Drian (til venstre).
Arkivfoto. Den franske innenriksministeren Bruno Le Roux (i midten) og forsvarsminister Jean-Yves Le Drian (til venstre). (Bilde: Christophe Ena)

Paris (NTB-Ritzau-AFP): Den franske forsvarsministeren oppfordrer politiske partier til å praktisere «digital hygiene» i forkant av presidentvalget om litt over tre måneder.

Oppfordringen fra Jean-Yves Le Drian kommer som en reaksjon på den amerikanske etterretningstjenestens rapport som peker på Russlands innblanding i presidentvalget i USA, blant annet gjennom flere hackerangrep. Le Drian fastslår at det så langt ikke er oppdaget tegn på operasjoner med formål om å blande seg inn i det franske valget.

– Men slike operasjoner kan ikke utelukkes, sier forsvarsministeren i et intervju med ukeavisen Journal du Dimanche. Han sier det nå er opp til de politiske partiene å tenke på sikkerheten.

– Dere må akseptere at hver eneste epost som blir sendt, i prinsippet kan hackes og offentliggjøres i den hensikt å destabilisere vårt politiske system.

På spørsmål om hva han synes om Russlands mulige innblanding i hackerangrep mot Det demokratiske partiet i USA svarer forsvarsministeren:

– Om det ble gjort et forsøk på å påvirke eller manipulere det amerikanske presidentvalget, og det var et annet lands regjering som sto bak, så er det en uakseptabel handling. (©NTB)

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen