JUSS OG SAMFUNN

Frankrike hardt ut mot USA om skattlegging av IT-giganter

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire går hardt ut mot USA etter at landet trakk seg fra forhandlingene om skattlegging av tech-kjempene.

USAs finansminister Steven Mnuchin har trukket USA fra OECD-forhandlinger om skattlegging av teknologigiganter, noe som mottas dårlig i Frankrike.
USAs finansminister Steven Mnuchin har trukket USA fra OECD-forhandlinger om skattlegging av teknologigiganter, noe som mottas dårlig i Frankrike. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix
18. juni 2020 - 12:30

Le Maire bekrefter overfor radiokanalen France Inter at de har mottatt et brev fra den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin der det blir bekreftet at USA ikke vil fortsette OECD-samtalene om digital skattlegging.

– Dette brevet er en provokasjon, fastslår Le Maire.

Frankrike mottok brevet sammen med Italia, Spania og Storbritannia, som har svart USA og uttrykt et ønske om rettferdig skattlegging på OECD-nivå.

– Vi var centimetre fra en avtale om skattlegging for teknologigigantene, som kanskje er dem som har tjent mest på koronaviruset i verden, sier Le Maire.

Frankrike har endret sine skatteregler for teknologigiganter som Google, Amazon og Facebook, men har ventet med å kreve inn skatten inntil de har nådd en avtale med OECD.

Tiktok er under press i USA. Nå tar selskapet egne grep i et forsøk på å hindre utenlandsk valgpåvirkning
Les også

Tiktok tøyler statlige medier i viktig valgår

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.