Facebook Google skatt

Frankrike og Tyskland vil ha ny skatt for internett-gigantene

Kan svi for Google, Apple, Facebook og Amazon.

Frankrike og Tyskland vil ha ny skatt for internett-gigantene
(Bilde: Grzegorz Knec/Alamy/All Over Press)

Kan svi for Google, Apple, Facebook og Amazon.

 

Frankrike og Tyskland vil skattlegge internettgiganter slik at de betaler et «rettferdig bidrag» i alle land hvor de tjener penger.

– Vi vil legge fram en ny skatteplan sammen med Tyskland på neste finansministermøte i Tallinn i midten av september for å beskatte teknologigiganter, inkludert Google, Apple, Facebook og Amazon, sa den franske finansministeren Bruno Le Maire i en Facebook Live-chat søndag.

Landene foreslår å bruke selskapenes inntekter som referansepunkt for et passende skattenivå slik at de kan betale det de bør til skattemyndighetene i alle land hvor de tjener penger.

Le Maire innrømmet samtidig at lignende forslag allerede var gjort på EU-nivå og i OECD uten suksess.

Internettselskapene er blitt kritisert i Europa for å bruke finansinstrumenter som gjør det mulig å oppgi fortjeneste i land med lavest skattesats, selv når den er opptjent andre steder i Europa.

Le Maires kommentarer kommer etter at Google nylig slapp å betale over 10 milliarder kroner i skatt pålagt av franske myndigheter etter at en domstol besluttet at det amerikanske selskapets irske datterselskap ikke var skattepliktig i Frankrike.

Den franske presidenten Emmanuel Macron lovet å ta opp kampen med amerikanske internettgiganter under valgkampen med henvisning til at det skapte frustrasjon rundt globalisering og var urettferdig i forhold til europeiske selskap.

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Til toppen