Frankrike velger verken Blu-ray eller HD-DVD

Blu-ray og HD DVD kjemper om å ta over for dagens DVD, men Frankrike velger et tredje alternativ.

Frankrike velger verken Blu-ray eller HD-DVD

Blu-ray og HD DVD kjemper om å ta over for dagens DVD, men Frankrike velger et tredje alternativ.

Dagens DVD plater har ikke stor nok lagringsplass for verken data eller høyoppløste filmer. Bransjen jobber derfor på spreng med å innføre neste generasjon DVD-plater.

Problemet er at de ikke har klart å bli enige. To formater, Blu-ray og HD DVD kjemper om å ta over. Det kan bli et problem for begge, da forbrukere ikke ser lyst på å måtte forholde seg til to formater, som den gangen de måtte forholde seg til betamax og VHS. Det forventes at en av formatene mgi tapt på litt sikt, og mens markedet venter vil det gå hardt utover begge aktørene.

På tross av denne intense kampen, velger Frankrike et tredje alternativ.

To franske filmdistributører har ingått avtaler om å lansere filmer på HD-VMD (High Definition Versatile Multilayer Disc).

Det er et format som støtter HD-formatet 1080p og som kan lagre inntil 48 gigabyte.

Distributørene Seven 7 og Metropolitan Film Export er store på det franske markedet. De distribuerer blant annet Ringenes Herre trilogien i Frankrike. Ved lanseringen i september planlegger de å ha cirka 20 filmtitler tilgjengelig i det nye formatet, og de vil følge opp med cirka 5 nye titler hver måned i tiden etterpå.

EN DVD spiller som støtter HD-DVD vil ifølge the Inquirer koste 299 euro. Den er kompatibel med samtlige HD-klare TV-er, samt dagens CD og DVD plater. For å få fart på salget og bruken vil spilleren komme med fem filmer inkludert.

Til toppen