JUSS OG SAMFUNN

Fransk fest for internettet

20. og 21. mars organiseres en landsomfattende festdag for internettet i Frankrike, med støtte fra regjeringen og en samlet fransk databransje.

Eirik Rossen
16. mars 1998 - 16:58

"Over hele landet, vil enhver franskmann kunne oppdage og få sin første erfaring med internettet," heter det i den offisielle presentasjonen. "Kom til skolene og universitetene, til offentlige samlingspunkter, til butikksentre og forretninger, til bankenes lokaler og til forsikringsselskapenes lokaler, til foreninger og til bedrifter for å se og få kontakt med tjenestene som finnes på internettet."

En egen søkemotor er lagt ut på festens nettsted - "La Fête de l'Internet" - for å hjelpe folk til å finne fram til arrangementer i sitt nærmiljø. Nettsteder med innhold fra fritid til forretningsliv - blant annet direktesending fra Costa Rica og avanserte opplegg for jordbruket - lager spesialarrangementer.

I Paris blir det egne "Internett-dåp". Flere nasjonale tv-kanaler bidrar fra og med i dag til å fortelle om arrangementene.

Spesielt for Frankrike er behovet for å gjøre folk oppmerksomme på internettets fortrinn over den svært utbredte og populære Minitel-tjenesten.

Statsminister Lionel Jospin holdt en tale i august i fjor der han advarte mot faren for at Frankrike kunne bli hengende etter i IT-revolusjonen, og forpliktet regjeringen til konkrete og fargerike initiativ.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.