BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fransk telesalg til høsten

Den planlagte delprivatiseringen av France Telecom vil skje til høsten, i god tid før det franske telekom-markedet frislippes ved årsskiftet.

Frode Eriksen
26. juni 1997 - 14:05

Delsalget av France Telecom, som blir den største privatiseringen noensinne i Frankrike, kan skje allerede i september eller oktober.

Dermed har det regjerende Sosialistpartiet tatt et klart standpunkt for salg, i motsetning til hva partiet har ment tidligere om privatisering.

Et aksjesalg vil kunne bringe kroner i kassa som trengs til refinansieringn av en rekke andre statseide bedrifter, som ikke går like godt som televerket.

Det er statsminister Lionel Jospin selv som må godkjenne et aksjesalg, men han har tidligere sagt at han ikke har noe i mot salget, noe han også gjorde klart overfor den franske nasjonalforsamlingen forige uke.

Uansett blir det ikke snakk om å selge seg ned med mer enn fjerdedel av aksjene. Et slikt salg har også støtte fra fagforeningene i France Telecom, noe som kan vise seg å være avgjørende.

For øyeblikket ser det faktisk ut til at en annen telekom-privatisering i Europa, den italienske statens salg av aksjer i Stet, planlagt i oktober eller november, kan ha mer negativ påvirkning for den franske privatiseringen, enn regjeringskommunistene motstand.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.