BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fransk-tysk konsortium vil ha Luxembourg-lisens

Tyske Mannesmann og franske Compagnie Generale des Eaux vil by på Luxembourgs første private mobiltelefonlisens. Det bekrefter Mannesmann i dag.

Øystein Kvistad
29. juli 1997 - 16:48

Det er Mannesmann Eurokom, en divisjon underlagt den tyske industrigiganten Mannesmann AG, som vil søke lisensen gjennom et joint venture-samarbeid med det statlige franske General des Eaux.

Mannesmann får en 35 prosents eierandel i det såkalte Luxcall-samarbeidet, som ellers eies av CL-COM Compagnie Luxembourgeoise de Telecommunications (et samarbeid mellom Cegetel og Luxempart) med 51 prosent, og CGSAT Compagnie de Services et d'Applications de Telecommunications S.A. med de resterende 14 prosent.

CGSAT er et 100 prosent eid datterselskap av Compagnie Generale des Eaux. Også Cegetel kontrolleres av Generale des Eaux, men med på eiersiden er også selskaper som British Telecom (26 prosent), Mannesmann (15 prosent) and U.S. SBC Communications Inc. med en indirekte eierandel på 15 prosent.

Mannesmann Eurokom sier til nyhetsbyrået AP i dag at selv om Luxembourg allerede kan vise til en mobilpenetrasjon på 13 prosent, vurderer selskapet landet som et potensielt meget sterkt vekstmarked - det være seg i bedriftsmarkedet så vel som i privatkundemarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra