FORBRUKERTEKNOLOGI

Franske brukere kan leie fattigmanns-PC

I stedet for å kjøpe en Windows-PC, får franske brukere nå et tilbud om å leie en billig Linux-terminal.

3. okt. 2006 - 07:21

Den franske internettilbyderen Neuf Cegetel lanserte i september en ny type bredbåndstjeneste, Easy Neuf, som leveres med en egenutviklet hjemmeterminal, Easy Gate, for blant annet surfing og IP-telefoni.

Hjemmeterminalen er en kombinasjon av Linux-drevet tynnterminal og ruter. Den kan koples direkte til skjerm, tastatur, mus og web kamera, men også til en eller flere PC-er.

Tjenesten omfatter bredbånd i opptil 8 Mb/s, gratis IP-telefoni til fasttelefoner innenlands, med unntak for spesielle tjenester og såkalte «korte nummere», tilgang til e-post, lynmelder, nettleser, søketjeneste og videokonferanse, samt til kontorverktøy som tekstbehandling, regneark, bildebehandling, PDF-leser og multimediespiller. Antivirus, antispam, brannmur og foreldrekontroll er også inkludert, samt to timers gratis opplæring, online.

Det hele støttes av en gratis supporttjeneste, og et løfte om at terminalen erstattes innen 48 timer dersom det skulle oppstå feil.

Alle applikasjonene som tynnklienten tilbyr, er i åpen kildekode.

Tjenesten koster 39,90 euro per måned og krever et depositum på 150 euro. Bindingstiden er 12 måneder. En pakke med skjerm, tastatur, mus og webkamera koster fra 99 euro, avhengig av størrelsen på skjermen. Alle skjermene er flate, og har integrerte høyttalere. De varierer fra 14 til 19 tommers bredformat, og fra 15 til 17 tommers vanlig format.

Hele tilbudet beskrives her, på fransk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.