Franske tog får USB-billetter

De digitale billettene har fire gigabyte kapasitet og kan lades opp hjemmefra.

Franske tog får USB-billetter

De digitale billettene har fire gigabyte kapasitet og kan lades opp hjemmefra.

Flere transportselskaper tilbyr de reisende å løse elektronisk billett her til lands, men på toget må de reisende fortsatt ty til papirbilletter.

Den franske jernbanen (SNCF) har kommet noe lengre, og har allerede elektronisk billettløsning basert på RFID. Løsningen lar brukere fylle opp klipp på elektroniske smartkort fra spesielle billettautomater.

Nå eksperimenterer franskmennene med en ny type billett som både kan kommunisere med togsystemer og hjemme-PC-en, skriver RFID Journal.

Mangelen på riktig infrastruktur er i dag en kraftig barriere som hindrer utstrakt bruk av smartkort i hjemmet eller på kontoret.

Ved å kombinere RFID-antenne med en USB-minnepinne skal franskmennene ha løst dette problemet. USB er et langt mer utstrakt grensesnitt og gir brukere den fordelen at de enkelt kan lade opp billetten fra egen hjemme-PC.

USB-billetten leveres med fire gigabyte lagringskapasitet, som blant annet vil inneholde brukerens personlige opplysninger. Plassen vil muligens også kunne romme nedlastbare rutetider.

RFID-delen er adskilt og befinner seg på en separat mikrobrikke av sikkerhetshensyn. Kun et unikt ID-nummer skal være tilgjenglig for kontaktløs avlesning i en RFID-skanner.

Løsningen er kjent som Weneo ID Smart og leveres av selskapet Neowave.

En pilot med 1000 brukere er nå under testing, og hvis alt går bra kan løsningen få en bred nasjonal lansering i 2010.

Neowave mener USB-billetten passer i lommeboka, men med en tykkelse på 8 millimeter er den kanskje bedre egnet som vedheng på nøkkelknippet.

Til toppen