Franskmann blir internasjonal sjef i Microsoft

Franske Jean-Philippe Courtois er forfremmet til den nye stillingen «president, Microsoft International».

Franske Jean-Philippe Courtois er forfremmet til den nye stillingen «president, Microsoft International».

44 år gamle Jean-Philippe Courtois har vært ansatt i Microsoft i 21 år, helt siden han i 1984 gikk ut av handelshøyskolen Ecole Superieure de Commerce i Nice. De siste årene har han vært såkalt EMEA-sjef i Microsoft, med ansvar for Europa, Midt-Østen og Afrika.

I går ble Courtois formelt utnevnt av toppsjef Steve Ballmer til president for «Microsoft International». Det innebærer at han beholder ansvaret for EMEA-regionen, og i tillegg får et overordnet ansvar for salg og markedsføring i Japan, Kina, Asia-Stillehavet-regionen, Latin Amerika og «emerging markets» generelt – sterkt voksende markeder i områder tidligere preget av økonomisk underutvikling.

I den offisielle meldingen fra Microsoft legges det vekt på at Courtois skal prioritere arbeidet med å spre «teknologiens fordeler for økonomisk og sosial utvikling», nærmere bestemt allestedsnærværende tilgang til teknologi, sikkerhet på Internett, støtte til utdanning og bidrag til økonomisk vekst. Courtois skal arbeide for å «samordne Microsofts forretningsmessige prioriteringer med tanke på å bidra til å følge opp disse kritiske globale utfordringene», heter det videre.

Utnevnelsen kan betraktes som er erkjennelse av Courtois' vellykkede innsats for å demme opp for Linux og åpen kildekode i Europa, noe som er avgjørende for Microsofts fremtid i vekstmarkeder som India, Kina og Latin Amerika. Han tilkjennes også mye av æren for at EU-kommisjonens straffetiltak mot Microsoft er blitt så milde som de ser ut til å bli etter at kommisjonen mer eller mindre har godtatt Microsofts siste justeringsforslag.

Til toppen