JUSS OG SAMFUNN

Franskmenn styrer dine TV-vaner

Som franske fjernsynsselskap fortrinnsvis gjør, favner også Canal Digital om sine franske frender når de skal forsvare de franske farger. Og drømmen om den digitale deilighet blir definitivt et déjà vu.

16. feb. 2001 - 09:02

Før du faller av fullstendig; Det skal i det etterfølgende handle om interaktivt TV, nærmere bestemt fra Canal Digital AS.

Det franske betal-TV-selskapet, som sammen med Viasat dominerer dette markedet i Norden, velger fransk programvareleverandør for sin interaktive TV-satsing. Med IDPs programvare RegieLine skal Canal Digital utvikle interaktive TV-programmer, interaktiv reklame, elektroniske handels- og informasjonstjenester, opplyser Canal Digital i en pressemelding.

IDP er et av Frankrikes største multimedia-produksjonsstudio, og selskapet konsentrerer seg nå utelukkende om å levere programvareløsninger for det interaktive TV-markedet.

Det ni år gamle selskapet ble notert på børsen i Paris i 1997 og fikk nylig en betydelig kapitalinnskytning fra Skandia Media Invest. Her hjemme er nok ikke selskapet spesielt godt kjent, men i løpet av de tre siste årene har selskapet produsert mer enn 50 interaktive TV-tjenester for de store franske TV-operatørene TPS, CanalSatellite, Lyonnaise Cable og NOOS. IDP har også produsert liknende tjenester for utenlandske operatører som Tele Danmark, svenske Telia og Deutsche Telekom.

Og nå kommer også Canal Digital på banen. Betal-TV-selskapet skal gjøre IDP's RegieLine-teknologi tilgjengelig for Canal Digitals utviklingsmiljø, kalt MediaHighway. RegieLine inneholder blant annet programvarebaserte redigeringsverktøy som gjør det mulig for innholdsleverandører å lage tjenester i alle områder av interaktivt TV (reklame, magasiner, programmer, e-handel, informasjonstorg osv.).

Canal Digitals avtale med IDP dekker alle de fire Skandinaviske landene, pluss Island.

- RegieLines teknologi gjør det mulig for oss å raskt utvide utvalget av interaktive tjenester som vi kan tilby våre kunder. Vi vil bruke dette verktøyet til å utvikle et komplett utvalg av i-TV-tjenester, fra utvidete TV-løsninger til handleportaler, blader, kontinuerlig oppdaterte værmeldinger og børsdata, sier produkt- og teknologisjef Terje Storhaug i Canal Digital i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.