KARRIERE

Fraråder IT-bedrifter å lokke med penger

«Sign on-fee» og store lønnshopp kan gi feilansettelser, advarer hodejegerne i Ellefsen & Nilsen.

digi.no skrev i dag om desperate tilstander i IT-bransjen, der bedrifter tyr til fete lokkemidler for å trekke til seg nye mennesker.

I ekstreme situasjoner har gode kandidater fått tilbud om mellom 150.000 til 200.000 kroner i lønnshopp ved skifte av jobb. I tillegg kan de bli tilbudt en såkalt «sign on-fee» på en månedslønn ved kontraktsinngåelse.

    Les også:

Rekrutteringsselskapet Ellefsen & Nilsen tar sterk avstand fra denne lønnskarusellen, og advarer sine IT-kunder om bruk av slike lokkemidler.

– Som prinsipp må det være annet enn lønn som er drivkraften for å skifte jobb. Når vi leter etter den beste kandidaten, viser vi til utviklingsmuligheter i bedriften, miljøet i bedriften, arbeidsforhold og hvordan hverdagen er for dem som jobber der, forteller hodejeger Jon-Egil Ellefsen til digi.no.

Ellefsen & Nilsen har holdt på med rekruttering halvannet år, og har en håndfull IT-kunder. Selv om Ellefsen medgir at lønn er en sterkere drivkraft til IT-bransjen i forhold til øvrig næring, advarer han sterkt mot å bruke denne formen.

– Vi skal selvfølgelig være konkurransedyktig på lønn, men penger skal ikke være det eneste middelet for å få en ansatt til å bytte jobb. Da kan utfallet bli svært uheldig, framholder Ellefsen.

Rekrutteringsselskapet er nå godt i gang med nyansettelser til programvareselskapet CA. I alt fem skal ansettes, hvorav tre utviklere. Denne gruppen er vanskeligst å få tak i.

Ellefsen har stor tro på å finne gode folk, både ut fra sin eget database, bekjentskaper og telefoner, uten å ty til overdrevne pengebeløp.

– Det nyansatte skal trigge på er ikke utelukkende lønn, men hva selskapet tilbyr av utviklingsmuligheter og spennende prosjekter å jobbe med, understreker Ellefsen.

Han mener at dersom lønnsspiralen går for fort, vil det snart komme en korreksjon, på linje med det som skjedde i reklamebransjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.